affiche bd sibiu small
Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu au organizat în zilele de 5, 6 și 7 aprilie 2013, Primul Salon International de benzi desenate de la Sibiu.De la apariția personajului Pif Gadget, Franța și România întrețin relații amicale prin intermediul benzii desenate. Atunci am dorit ca autorii noi din cele două țări să se poată întâlni.
Autorii români de benzi desenate din întreaga țară și-au dat întâlnire la Sibiu: Șerban Andreescu, Adrian Barbu, Dodo Nita. Au fost prezenți de asemenea și doi autori francezi: Nicolas Julliard și Aubry Poitrin.Timp de trei zile au avut loc diferite manifestări în incinta Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (corp B), unde publicul s-a putut întâlni cu autorii cărora le-au descoperit operele.
Salonul a propus diverse activitati pentru familiarizarea cu toate stilurile de bandă desenată.Ziua de vineri, 5 aprilie, a fost consacrată publicului școlar în cadrul săptămânii « Știi mai mult, fii mai bun ». Împreună cu profesorii lor, elevii au putut participa la ateliere de realizare a unei benzi desenate care au fost animate de autori profesioniști.
Tot atunci a avut loc si inaugurarea oficiala a Salonului.Sâmbătă, 6 aprilie, au avut loc ateliere pentru copii, meciuri de benzi desenate, performanțe artistice în direct, unde autorii au lansat provocări pe hârtie.
Autorii s-au reîntâlnit seara la Atrium Cafe, pentru un alt meci de benzi desenate.

În cadrul acestui salon au putut fi vizitate și două expoziții : una care povestește parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate « Arthur, fantoma », personajul Jean Cézard, care a fost prezent mulți ani în revista « Pif Gadget ».
A doua expoziție prezintă munca artistului plastic Nicolas Julliard, care și-a transpus lucrările în benzi desenate.