SIBIU_COMICS_FEST_2016_18 feb 2016web

Desfășurată în perioada 15-17 aprilie 2016, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu a înregistrat peste 2000 de vizitatori de toate vârstele, veniţi atât din ţară cât şi din străinătate. Vizitatorii au mers la workshop-uri, meciuri de benzi desenate, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume, și un concert-desenat, activități care au implicat peste 30 de autori, dintre care 28 au fost prezenți, 3 edituri, o librărie , un stand lego și un stand de jocuri .

Expoziţia conține lucrările a 31 autori de benzi desenate din țară și 136 de planșe făcute de copiii care au participat la concursul inițiat și premiat în cadrul Festivalului.

Au fost prezenti Jumatatea Plina ; Maria Stoian, Adrian Barbu ; Ileana Surducan ; Maria Surducan ; Cristian Darstar ; Timotei Drob ; Robert Obert ; Alexandru Ciubotariu ; Bonnage Horreur ; Bruno Loth ; Benoit Delmelle ; Ionut Popescu ; Valentin Sava ; Alex Talamba ; Kape Illustration ; Free ; Fabulafia ; Radu Stoican ; Toma Alexandru ; Alin Ivan ; E&S Valev ; Eat Comics ; Vlad Forsea ; Xenia Pamfil ; Gabriel Rusu ; Lex Comics ; Hac!Bd

Doua expoziti au fost prezentati in cadrul festivalului.

Colecţia „Relaţii ceho-române în bandă desenată”: Relații Ceho-Române în bandă desenată este o colecție creată la inițiativa Ambasadei Republicii Cehe la București, sprijinită de CEZ România și concepută de editura Jumătatea Plină, explorând în 5 povești patru secole de istorie ce leagă cele două țări. Desenele autorilor Cristian Dârstar, Maria Surducan, Ileana Surducan, Adrian Barbu, Timotei Drob din expoziție vă oferă ocazia să aruncați un ochi la procesul creativ al fiecărui artist. Curatorul acestei expoziții este autoarea de romane grafice Maria Stoian, stabilită în Marea Britanie.

Des usines et des hommes en Ille et Vilaine: Cand privirea unui autor de benzi desenate insoteste arhirele departamentale. Dupa opera lui Bruno Loth « Apprenti, Mémoires d’avant-guerre » si «  Ouvrier, Mémoires sous l’Occupation tomes 1 et 2 » publicate la editura La Boîte à Bulles, Directia Arhivelor si Patrimoniului de Ille et Vilaine propune de a descoperi lumea muncitorilor si industriei in Ille et Vilaine intre 1936 si 1945.

Festivalul a continuat sub forma programului educațional ȘCOALA ALTFEL prin care autorul francez Bruno Loth a susținut ateliere de benzi la Muzeul ASTRA, și mai apoi în Moșna, Apoldu de Jos și Marpod în zilele de 20,21,22 aprilie 2016.