Concurs de Benzi Desenate 2016 „Super Eroi pentru Sibiu”

Afis concurs BD SIBIU 2016

In cadrul celui de-al patrulia Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 15 – 17 aprilie 2016, Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » si Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « Super Eroi pentru Sibiu » cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Lex Comics si lexshop.ro, editura HAC!BD, editura EAT Comics si revista Abatia.
Candidatii vor trebui sa realizeze o plansa cu benzi desenate în format A3 cu un super erou in orasul Sibiu.

Concursul se adreseaza tinerilor cu vârste între 11 si 18 ani.  Textul benzilor desenate va trebui realizat în limba franceza sau în limba româna.
Participantii se vor înscrie la una din cele doua categorii :
Banda desenata în limba franceza
Banda desenata în limba româna

 Fiecare laureat va castiga premii deosebite: o tableta grafica Wacom Intuos Comic CTH-490C, o saptamana de vacanta la Costinesti, week-enduri la munte, precum si multe carti si reviste.

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Depunerea planselor se va face pâna în data de 10 aprilie 2016 la sediul Asociatiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:
Casa Ille et Vilaine,
Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.
Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Asteptam un public cat mai numeros.


 

15 ianuarie 2016