Parteneriat cu Concursul „Cele mai frumoase carti din Romania”

cmfcIn 2016, Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu este partener  de Concursul „Cele mai frumoase cărţi din România”.
Concursul naţional de design de carte Cele mai frumoase cărţi din România 2016, aflat la ediţia a V-a, are 44 de publicații finaliste. Au fost înscrise în concurs 250 de titluri, concepute, publicate sau tipărite în România sau Republica Moldova în ultimul an, de edituri cunoscute, cât şi cărți publicate de edituri mici sau chiar de către autori. Proiectul cultural este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Expozițiile Cele mai frumoase cărţi și acțiunile viitoare vor include și alte titluri dintre publicațiile înscrise în concurs, în funcție de contextul de desfășurare al acestora.

Jurizarea s-a desfășurat timp de două zile la Libraria Habitus din Sibiu, iar membrii juriului au fost: Roxana Jeler (redactor sef, Editura ART) Arnold Estefan (artist vizual, graphic designer), Barna Nemethi (fotograf, art director), Otilia Mihalcea  (designer), Dinu Dumbrăvician (graphic designer Faber Studio / UNArte), Lia Perjovschi (artist vizual, curator) și Annette Lucas ( graphic designer, editor) invitată din Franţa cu sprijinul Institutului Francez din Bucureşti.

Descoperiti finalistii aici

19 septembrie 2016