Parteneriat între Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu și „Quai des Bulles” din Saint-Malo – Franța

quai des bullesFestivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu a încheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai mari Festivaluri de Benzi Desenate din Franța, « Quai des Bulles » din Saint-Malo.
Organizat de către Asociația de Prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” în parteneriat cu Asociația Solidarité 35 Roumanie, cu sprijinul constant al Primăriei Municipiului Sibiu și al multor parteneri publici și privați, Festivalul promovează de 4 ani de zile banda desenată în orașul Sibiu invitând în fiecare an pe cei mai buni autori români de benzi desenate, precum și autori din întreaga Europă.
Acest parteneriat reprezintă recunoașterea importanței pe care o dobândește în fiecare an Festivalul de la Sibiu, întrucât Festivalul de la Saint-Malo este unul dintre cele mai importante evenimentele ale anului din Franța, țară de referință a Benzilor Desenate.
Prin acest parteneriat între Festivalul de la Sibiu si cel de la Saint-Malo, « Quai des Bulles », cei doi parteneri se angajeaza sa promoveze reciproc artisti din Franta si din România.
Debutul va avea loc în luna octombrie a acestui an la cea de-a 36-a ediție a Festivalului « Quai des Bulles » la care va fi invitată Maria Surducan. Autoare din Cluj, ea a fost publicată mai ales în Franța, « Foire de Nuit » (Moule à Gaufre), dar și în România : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro, HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plină), « Prâslea cel voinic si merele de aur » (Vellant).
Invitată la Festivalul de la Sibiu la ediția din 2016, Maria Surducan va participa în această toamnă și la Festivalul de la Saint-Malo.

Parteneriatul prevede de asemenea ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu în 2017, dar să fie invitați și reprezentanți ai celor două festivaluri la evenimentele respective ale fiecaruia.


19 septembrie 2016