BD Sibiu la festivalul Quai des Bulles 2016

quai des bullesAsociatia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” reprezentata de Francois Montier, a prezentat Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu cu ocazia unuia dintre cele mai mari festivaluri de benzi desenate din Franta, „Quai des Bulles”, de la Saint-Malo, aflat la cea de-a 36-a ediție.
Festivalul a avut loc in perioada 28-30 octombrie si a avut-o ca invitata pe autoarea clujeana Maria Surducan care este publicata deja în Franța: « Foire de Nuit » (Moule à Gaufres), dar și în România : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro, HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plină), « Prâslea cel voinic si merele de aur » (Vellant). Plansele ei au fost expuse pe perioada salonului in barul Le Chat Bada.
Maria Surducan a participat la Festivalul de la Saint-Malo cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris.
Ileana Surducan era de asemenea prezenta si a dat dedicatii pe standul editurei Makaka.
Festivalul de la Sibiu a avut rezervat un stand unde a prezentat noutatile din banda desenata romaneasca, peste 30 de albume fiind propuse vizitatorilor. Originalitatea si diversitatea benzii desenate din Romania au impresionat bedefilii, editorii si organizatorii de festivaluri prezenti la acest eveniment.
Publicul a putut sa afle mai multe despre istoria benzii desenate din tara noastra cu ocazia unei conferinte sustinuta de Maria Surducan si Francois Montier. Peste 100 de persoane au fost prezente la aceasta intalnire, moderata de Arnaud Wassmer.
Parteneriatul cu festivalul francez continua si prevede ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu, în 2017. In perioada 19 – 26 mai 2017, Laurent Leufeuvre, autorul seriei Fox Boy va veni la Sibiu sa prezinte arta comicsului prin albumele lui si si prin expozitia „Specificitatile comicsului”.

Prezenta noastra in imagini:
https://www.facebook.com/1417038365191315/photos/?tab=album&album_id=1872558062972674

8 noiembrie 2016