BD Sibiu revine in 22-24 septembrie cu un program exceptional

În zilele de 22, 23, 24 septembrie 2017 la Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din ṭară şi din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi şi a râde pornind de la banda desenată!

 

Artişti din 6 ţări se vor întâlni la Sibiu pentru un festival de excepţie: Laurent Lefeuvre (Franţa), Alain Munoz (Belgia), Aike Arndt (Germania), Emilyan şi Stanimir Valev (Bulgaria) Tiberius Beka (Serbia) sunt nume sonore din line-up-ul internaţional. Dintre autorii români, ne vor onora cu prezenţa Maria Surducan şi Anna Benczedi din Cluj, Octav Ungureanu, Toma Alexandru şi Alexandru Ciubotariu din Bucureşti. Vor fi alături de noi şi editurile de benzi desenate din ţară: “HAC!BD”, şi “Ghidul Pozneţ de cultură”.

 

Fidel tradiţiei de a prezenta cărţile într-un mod inedit, Festivalul propune activităţi pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expoziţii, live-drawing, conferinţe, lansări de albume. În 2017, vom prezenta un proiect inedit în România: basmul desenat. Inspirat din „Conte à Bulles” din Franţa, basmul desenat este o întâlnire magică dintre o povestitoare, o desenatoare şi un muzician, care vor transporta publicul în lumea fantastică a basmelor. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 20.

 

De la prima sa ediţie din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 2000 de participanţi, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

 

14 septembrie 2017