Comunicat de presa

În 23 martie 2019, Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este invitat de Editura L’Harmattan din Franța pentru a participa la „La Semaine Roumaine”.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu s-a poziționat în peisajul cultural local și național ca un eveniment unic, recunoscut de public și apreciat de profesioniști, fiind înscris în programul oficial al Sezonulului Cultural Franța – România, 2018-2019.

Prestigioasa editură franceză propune în acest cadru „La Semaine roumaine” la Paris, în luna martie, Cu această ocazie, publicul francez va descoperi autori de benzi desenate franco-români talentați, care vor împărtăși din bogăția celor două culturi pe parcursul numeroaselor evenimente culturale, întâlniri cu autori și expoziții.

François Montier, Directorul Festivalului de la Sibiu, va fi prezent la Librairie Internationale L’Harmattan împreună cu mai mulți autori de benzi desenate printre care Vincent Croguennec pentru „16 Februarie Romania” și Simon Géliot pentru ” Codine „, care vor oferi autografe și dedicații.

Asociația de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” (APIVS), organizează Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu din anul 2013. Începând din anul 2016, acordul de parteneriat încheiat cu Complexul Național Muzeal ASTRA, instituție cu mare notorietate internă și internațională, a făcut ca acest eveniment cultural să-și pună și mai pregnant amprenta asupra orașului Sibiu.

 

7 martie 2019