PRELUNGIM CONCURSUL
Datorita schimbarii datei festivalului, concursul de benzi desenate a fost amanat inca o luna. El se prelungeste pana in data de 10 iunie iar rezultatele vor fi publicate in 19 iunie pe pagina Sibiu Comics Club.
Premierea castigatorilor concursulu va avea loc in 23 septembrie la ora 18.00 la Muzeul ASTRA – Casa Hermes (Piata Mica nr 11-Sibiu).

In cadrul celui de-al cincea Festival International de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 17 – 24 septembrie 2017, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Complexul National Muzeal ASTRA si Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizeaza un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « A fost odata ca nicio data… in Sibiu » cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Editura HAC!BD şi Revista Comics.

Candidaţii vor trebui să realizeze o planşă de BD în format A3, scenariul fiind adaptarea unui basm din literatura română sau universală precum şi o creatie originală. Povestea se va desfăşura în oraşul Sibiu. Textul poate fi redactat în limba franceză sau în limba română.

Concursul se adreseaza elevilor din clasele V-XII.

Concursul are 4 categorii:

– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele V-VIII

– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele V- VIII

– Bandă desenată în limba română realizată de elevi din clasele IX – XII

– Bandă desenată în limba franceză realizată de elevi din clasele IX – XII

Fiecare laureat va caştiga premii deosebite:o tableta grafica Wacom Intuos, week-end-uri la munte. Caştigatorii vor fi publicat în Revista Comics

Obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.

Depunerea planşelor se va face pâna în data de 10 mai 2017 la sediul Asociației de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va mentiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa:

Casa Ille et Vilaine,

Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse fie direct la Casa Ille et Vilaine, fie trimise prin posta.

Regulament concurs BD 2017