„Super Eroii pentru Sibiu”

1FR Carla Oros Deva web

In 2016, concursul de benzi desenate, organizat in cadrul festivalului International de Benzi Desenate de la Sibiu a adunat mai mult de 130 de planse din toata Romania. Tema „Super Eroii pentru Sibiu” a inspirat tineri artisti cu varsta intre 11 si 18 ani si Sibiu a fost salvat de toate pericolele cu o armata de super eroii originali.

Din 2014, cand a fost creat, obiectivele concursului sunt promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversitatii lingvistice si culturale, valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, punerea în evidenta a orasului Sibiu prin grafism si banda desenata.
Plansele castigatoare au fost expuse la Casa Franceza din Sibiu si sunt disponibile la imprumut pentru institutile care vor sa promoveze banda desenata si tinere talente din Romania.

Concursul de benzi desenate cu tema « Super Eroi pentru Sibiu » este organizat de Asociatia Ille et Vilaine Sibiu si a primit sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Lex Comics si lexshop.ro, editura HAC!BD, editura EAT Comics si revista Abatia.

„Vendetta, o aventura epica a Rezistentei si Eliberarii Corsicii”

Vendetta este o banda desenata publicata în Franta în 1947, scenarizata de Maurice Choury si Arthur Giovoni si desenata de Eu.Gire; ea aduce un omagiu celor care au participat la Eliberarea Corsicii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Expozitia a fost realizata de APIVS cu sprijinul lui Florie Montier, Isaline Amalric, Hyacinthe Choury si a Editurii Piazzola.

 

„Arthur fantoma din bratele lui M.Gire”

In 1964, Cézard îi propune lui Michel Paul Giroud sa reia personajul Arthur, fantoma, pentru editurile de „poche”. M.Gire îl preia si publica sute de gaguri.
Expozitia a fost creata multumita familiei Giroud cu acordul D-nei Cezar.

Pentru mai multe informatii, va rog sa ne contactati la: montier.francois[@]yahoo.com