Programul

VINERI – 8 IUNIE
 

17.00: Inaugurare/Deschiderea oficială a Festivalului

 

 

SÂMBĂTĂ – 9 IUNIE

Expozitii, live drawing by Wacom, caricaturi si boardgames

9,00 : Deschidere

10,00 Conferinta Marian Coman Despre science-fiction și fantasy de extracție românească. O discuție cu Marian Coman”

IN CURAND
 

DUMINICĂ -10 IUNIE

Expozitii, live drawing by Wacom, caricaturi si boardgames

10,30Campionnatul National Catan – Etapa Locala Sibiu

12,00 Meci de benzi desenate

16,30 Campionatul National Pandemic – Etapa Locala Sibiu

Expozitii

Valerian si Laureline

In parteneriat cu Institutul Francez din Romania

O retrospectivă a benzii desenate românești cu tematică socială
Temele sociale se regăsesc ilustrate și în lucrările artiștilor români, reunite într-o expoziție – o retrospectivă a benzii desenate românești cu tematică socială, la care participă nume importante ale BD-ului autohton: Octav Ungureanu, Maria Surducan, Adriana Oprița-Gheor-ghe, Dan Ungureanu, Sorina Vasilescu, Alexandru Ciubotariu, Mihai Ionuț Grăjdeanu, Maria Stoian, Sara Olausson, Nicolae Nobilescu, Grace Pârvu, Xenia Pamfil, Ileana Surducan, Vlad Forsea.

Expozitia creata de Institutul Cultural Roman in cadrul Salonului European de Banda Desenata 2017.

In 2017, la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Rețeaua Europeană a Insitutelor Culturale Naționale din București, EUNIC Romania, propune un eveniment aparte. La cea de-a V-a ediție a Salonului European de Bandă Desenată organizatorii au dorit să expune lucrări valoroase ale unor artiști europeni și, în același timp, să reafirme principiile și aspirațiile fundamentale care ghidează Uniunea Europeană.
Pornind de la articolul al 2-lea al Tratatului de la Lisabona, în care sunt descrise valorile europene precum demnitatea umană, egalitatea, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, tema-cheie a ediției Salonului European de Bandă Desenată din 2017 a fost: „Respectul”.
Fiecare artist din expoziție, în care au fost prezentate lucrări din cincisprezece țări – Austria, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România, Spania și Suedia – intră în dialog cu valorile europene.

Curator Alexandru Ciubotariu
In parteneriat cu Institutul Cultural Roman